Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević boravio je danas u Prijedoru gdje je razgovarao sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem.

On je tom prilikom rekao da u Osnovnim školama na području Prijedora nema većih problema osim u Područnoj školi Rasavci čija sanacija se očekuje naredne godine.

-U naredna dva mjeseca biće riješeni svi projekti koji se tiču grijanja u školama a u resornom ministarstvu postoje planirana sredstva za te namjene – dodao je Malešević.

On je pozvao buduće studente koji se još dvoume da upišu Rudarski fakultet u Prijedoru te je dao podršku predloženom modelu organizovanog smještaja studenata u našem gradu.

-Razgovarali smo i definisali sve prisutne probleme na čijem rješavanju ćemo zajedno da radimo. Centralna tema našeg današnjeg sastanka bila je rekonstrukcija područne škole u Rasavcima koja će početi naredne godine – rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Ministar Malešević je tokom svoje posjete gradu na Sani obišao i Gimnaziju „Sveti Sava“ te Ekonomsko-ugostiteljsku školu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com